כמו בכל תחום גם בתחום התזונה נוצרו טרנדים חדשים התופסים מקום נכבד בשינוי החשיבה ובעשייה בשנת 2018. רוב הטרנדים מבוססים על מחקרים חדשניים שבוצעו במדינות שונות ולכן מעודדים צריכה של סוג מזון זה או אחר למען בריאותו של הציבור.
אחת הדרכים המוצלחות לכך היא צלחת פוקי אשר עליה מוגשת ארוחה מלאה בסגנון אסייתי בצלחת אחת, המכילה ירקות,
דגים נאים, אורז ורטבים, ההגבלה בכמות המזון הקיימת בצלחת אחת בלבד משרתת את המטרה. עם השנים הולכת וגוברת
המודעות לנזקים שגורמים הגלוטן, הסוכרים והפחמימות הריקות. המגמה היא להפחית את צריכת המאכלים המכילים אותם ובמקומם לאכול מזונות עשירים ובעלי השפעה חיובית כמו כוסמת, אורז שחור וקינואה.
המחקרים האחרונים הצביעו על הגידול הרב בדלקות השונות בקרב האוכלוסייה ברחבי העולם. התוצאות הובילו להמלצות על צריכת מזונות אנטי דלקתיים, כדי להפחית את התפרצותן של הדלקות השונות ומניעת השימוש באנטיביוטיקה לסוגיה השונים.
שימוש נרחב יותר בתבלינים אינו רק משביחי את המזון אלא גם עוזר בריפוי מחלות אנטי דלקתיות. התבלינים המובילים הם הפפריקה, הזעתר, פלפל שחור והכורכום. מומלץ גם להגביר את השימוש בקינמון המעניק תחושת שובע ומקל מאד על כאבי בטן.
תזונה זו מבוססת בעיקר על שומן מן החי, תזונה טבעית, צמחית וחלבונים צמחיים כמו ירקות ממשפחת הכרובים, פירות, ג'ינג'ר תחליפי חלב, גבינות טבעוניות, כורכום טבעי ועוד. הדגש הוא שיהיו מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה, ללא חומרים משמרים, ללא עיבוד וללא סוכרים מלאכותיים.
עם עלייתם החדה של כמות הטבעוניים והצמחוניים בל העולם וכדי ליצור תחליפים לבשר, הנוהג הוא אכילת מאכלים המבוססים על חלבון צמחי כמו אפונה ועדשים בכל הצבעים. החלבון הצמחי מוגש בתצורות שונות, החל בתוספות ועד המבורגרים מן הצומח, תוספת למשקות כמו שייקים ועוד. אחת התגליות האחרונות בענף תוספי המזון היא אומגה 9 – זוהי חומצת שמן שהגוף שלנו מייצר בעצמו,
לאור היתרונות הבריאותיים הרבים שלו המתבטאים באיזון רמת הסוכר בדם, בשיפור חילוף החומרים בגוף ובמניעת דלקות שונות העלולות להופיע בעתיד, חל צורך לצרוך שמנים כמו שמן אגוזי קשיו, שמן אבוקדו, שמן זית, שמני אגוזים במקום שומנים רוויים אחרים.
החיידקים הידידותיים מבצעים משימות אקוטיות בעיקר במערכת החיסון. הם מחזקים אותה, מונעים את האפשרות לחלות בדלקות שונות במערכת זו ועשויים לעזור גם בבעיות בריאותיות חמורות כמו כולסטרול גבוה, דפרסיה, מחלת קרון ומחלות עור. הפרוביוטיקה הטבעית קיימת במאכלים תוססים כמו בכרוב כבוש והם עדיפים על פני צריכת חומר זה באבקה או בכדורים. שמן אגוזים, שמן שקדים ועוד.
מחקרים רבים מעידים על הידרדרות קוגניטיבית בגילאים הבוגרים ואצל חולי אלצהיימר. כדי למנוע הידרדרות זו מומלץ לאכול מזון בעל השפעה חיובית על תאי המוח המסוגלים לעצור הידרדרות זו. האוכל המזין כולל גרגירים, עלים ירוקים, אגוזים טבעיים ואוכמניות טריות. הרבה בריאות!