איך לחיות על פי תקציב ועדיין ליהנות מהחיים

ישראלים רבים חיים עם יתרת חובה באופן קבוע בחשבון הבנק שלהם. לעומתם יש ישראלים אחרים אשר החליטו לעשות סדר, לחיות בהתנהלות פיננסית נכונה, להציב מטרות כלכליות ולעמוד בהן, לעמוד במסגרת תקציבית ועדיין ליהנות מהחיים.

איך לחיות על פי תקציב ועדיין ליהנות מהחיים

איך מבצעים את זה? איך מגיעים לאיזון תקציבי? המוטו הוא להיצמד לכמה כללי ברזל, עושים כל שניתן כדי לא לסטות מהם ונהנים מחיים רגועים, שקט כלכלי וחיים ללא שיחות טלפון לא נעימות מפקידי הבנק.

הכנסות קבועות

אם אתם שכירים, ברוב המקרים אתם יודעים את סך ההכנסות החודשיות הקבועות של שני בני הזוג, כולל שינויים בחודשים מסוימים, לדוגמה בחודש שבו מקבלים תוספת שנתית עבור דמי הבראה, משכורת 13 או כל שינוי אחר הנהוג במקום העבודה. כך שצד ההכנסות החודשיות ידוע מראש למעט שינויים בלתי צפויים.

אם אתם עצמאים או אחד מכם עצמאי, מחשבים את ההכנסות החודשיות על פי התקבולים הקבועים, לדוגמה לקוחות שאיתם יש הסכם ריטיינר חודשי או לקוחות ותיקים וקבועים שהמחזור החודשי איתם הוא בסדרי גודל ידועים מראש. יש להביא בחשבון שגם הנתונים הקבועים הללו יכולים ביום בהיר להשתנות עקב מעבר של חלק מהלקוחות לספק אחר ולכן רושמים בתקציב החודשי את ההכנסה המינימלית.

מסגרת ההכנסות תהיה סכום יציב שנקבע מראש רק על פי ההכנסות הבטוחות. ואם ההכנסות תגדלנה, הרי זה מבורך.

שימוש בתוכנות ייעודיות לנוחות השליטה על ההוצאות החודשיות הקבועות והמשתנות
  • כל משפחה קובעת על פי נוחיותה אם לבצע את הרכישות באמצעות כרטיס אשראי אחד כדי לחסוך בתשלומי עמלות מיותרות או לחילופין לשלם הכול במזומן. רבים חשים שעל ידי תשלום במזומן הם חוסכים בהוצאות שלא לצורך והשטרות הנמצאים בידם מגבילים את האפשרות לבזבז ולכן מבצעים קניות מדויקות.
  • כל אחד מבני הזוג יודע לרכוש בדיוק את מה שצריך לרכוש ולא מתפתה לרכישות של פריטים שאין בהם צורך.
  • בסיס החשיבה הוא לא לבזבז כסף על דברים מיותרים אלא לרכוש בדיוק את הכמות שצורכים בפועל כדי לא לזרוק מזון או פריטים אחרים.
  • בתחילת כל חודש מוסיפים הוצאות הצפויות לקרות במהלך החודש כמו לדוגמה מתנות לאירועים.
  • כשקיים צורך לבצע הוצאות גדולות, קובעים סדרי עדיפויות, לדוגמה החודש נקנה מקרר כיוון שמצבו בכי רע וקיים חשש שהוא יקרוס ובעוד כמה חודשים נרכוש מכונת כביסה כיוון שבשלב זה היא עדיין מתפקדת ראוי.
  • מבצעים בדיקת עלויות לספקי שירות שונים ומשתדלים להפחית בעלויות החודשיות, ספקי אינטרנט וטלוויזיה, ביטוחים שונים וכו'.
  • הוצאה לא מתוכננת כמו לדוגמה תיקון של הרכב יוצרת חריגה מהתקציב ולכן יש לחפות על כך בחודש או בחודשים הבאים עד הגעה שוב לאיזון הנדרש.
  • בתוך מסגרת התקציב כוללים הוצאות עבור בילויים משפחתיים, סרטים, הצגות, הופעות, מסעדות, חדרי בריחה, באולינג וכל פעילות אחרת האהובה עליכם.
חיסכון שוטף

ביצוע הקניות באופן מבוקר והחיסכון בהוצאות, יוצר מצב בו אין מינוס בחשבון הבנק ולכן אפשר לנתב כל חודש סכום כסף נאה לצרכי חיסכון. את הכספים הנותרים בחשבון הבנק אפשר לנתב לטובת יעדים שהוגדרו מראש כמו חופשות בארץ ובעולם, לימודים, אירועים משפחתיים רכישות גדולות כמו מחשבים, ריהוט, מכונית או כל צורך משפחתי אחר.

איך לחיות על פי תקציב ועדיין ליהנות מהחיים_02
בקרה על התקציב המשפחתי

אחת לתקופה עוקבים אחר ההכנסות ופירוט ההוצאות, מבצעים בדיקה, בקרה ושינויים על פי צורך. לדוגמה אפשר להגדיל את סכום החיסכון החודשי או לוותר על הוצאה שאין בה צורך. עמידה בתקציב המשפחתי היא אתגר גדול, יש קשיים בתחילת הדרך, אך בעין מפוקחת זו הדרך הנכונה להתנהלות פיננסית נבונה שמאפשרת ליהנות מכל העולמות. בהצלחה!

רוצים לקבל מידע נוסף?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
תגובות