תשכחו מהריצוף של פעם: רצפת הבית הפכה בשנים האחרונות מפריט פונקציונלי ובסיסי לאלמנט עיצובי של ממש. מדירות בעיר עד בתים צמודי קרקע, יש יותר ויותר משפחות המשלבות נוחות עם סגנון ומתקינות בביתן רצפת פרקט. אם גם אתם מחובבי הפרקט, אל תוותרו על הכתבה הבאה:
מותג הפרקט Dilengo מבית מודי קרמיקה
בישראל 2018 קשה למצוא בתים עם ריצוף כמו של פעם. השימוש ברצפת פרקט הפך לנפוץ ופופולרי בקרב בוני בתים ומשפצים רבים – ולא בכדי. הנוחות, היתרון העיצובי, תחושת ה'חום' שהוא יוצר – כל אלו הפכו את הפרקט לאביזר מועדף ומבוקש בקרב משפחות רבות.
ביקשנו מנדב סימני, מנהל מחלקת פרקט ב'מודי', מהחברות המובילות בישראל בתחום עיצוב הבית, כמה טיפים לבחירת הפרקט הנכון – אז רגע לפני שאתם בוחרים את סוג הרצפה שעליה תדרכו במשך שארית חייכם, הנה כמה דברים שחשוב לדעת:
יש שני סוגים עיקריים של רצפות פרקט: עץ ולמינציה. לכל סוג יתרונות וחסרונות משלו, וחשוב להכירם כדי להתאים את הרצפה המתאימה לסגנון העיצוב של הבית ולאורח החיים שלכם. לדוגמה:
אם בחרתם להתקין פרקט עץ, השאלה החשובה ביותר שעליכם לשאול את עצמכם היא באיזה גמר אתם מעוניינים לצפות אותו. יש שני סוגי גמרים – לכה ושמן – וללא ספק ללכה יש יתרון ניכר: מספיק להעביר על הלוחות סמרטוט לח כדי לנקותם. פרקט בגמר שמן, כזכור, בניגוד לפרקט עץ בגמר לכה ולפרקט למינציה, יש לתחזק בעזרת סבון ייעודי. "ההבדל בין סוגי הגמרים נובע מכך שהלכה לא נספגת בעץ אלא מצפה אותו," מדגיש סימני, "והודות לכך היא מגנה עליו מפני כתמים. השימוש בשמן אינו מגן מכתמים, אך חשוב לציין שהוא מאפשר לטשטש שריטות – על ידי מריחה נקודתית של שמן באזור שנשרט".
לאזור בבית שבו אתם רוצים להתקין את רצפת הפרקט יש השפעה על סוג הפרקט הנדרש. לדוגמה, אם ברצונכם ברצפת פרקט במטבח, רצוי להימנע מפרקט עץ עם ציפוי שמן – שכן כל נוזל שיישפך עליו ולא ינוגב מידית, ישאיר בו כתם. לעומת זאת, בחדר ילדים יש כאמור יתרון דווקא לפרקט למינציה.
מה שמשפיע בעיקר על מחירו של הפרקט הוא לא הטכנולוגיה שבו מייצרים אותו, אלא תהליך העיבוד שלו. יש חברות שמכינות את לוחות הפרקט בכמות גדולה, תעשייתית, מהירה יותר – ויש כאלו שמתמחות בתהליך איטי יותר, במעין עבודה ידנית. שתי השיטות מביאות למוצר איכותי, ויתרונה של השיטה ה'ידנית' הוא במראה האותנטי שהיא מספקת.
טוב, אין באמת מילה כזו, אבל חשוב לדעת שהתקנת פרקטים היא התמחות בפני עצמה. לא כל רצף יוכל להתקין לכם רצפת פרקט, ויתרה מזאת – פרקטאי אמיתי ידע להנחות אתכם ולהמליץ לכם על סוג הפרקט המתאים לכם בהתאם לסגנון החיים, לייעוד החדר וכיו"ב. סימני מסביר: "פרקטאי' מקצועי הוא בעל מקצוע הבודק לחות ברצפה לפני ההתקנה, בודק אם הריצוף ישר ומפולס, משאיר מספיק רווח מהקיר (במיוחד כאשר מדובר על למינציה) ומקפיד על גימור מדויק ונקי".
פרקט למינציה, כאמור, זול יותר מפרקט עץ. מחירו של פרקט למינציה פשוט וטוב (בלי התקנה) מתחיל מ-50 ₪ לפני מע"מ למ"ר, ואילו מחירו של פרקט עץ מתחיל מ-159 ₪ לפני מע"מ לכל מ"ר.